72537 views 5 comments

Форум “Направи Училище”

 

Вълнуваш се от настоящето и бъдещето на децата?
Вълнуват те образованието, промяната, развитието на младите хора в България?
Мечтаеш за училищна общност,  която отстоява хармоничното развитие на личността, свободата и уважението към другия?

Включи се във Форум “Направи Училище”!

Пълната програма на форум „Направи Училище” може да изтеглиш тук: forum_napravi_programa

Форумът включва интерактивни обучения и фасилитирани дискусии по основни въпроси от организацията на училището и същността на образователния процес, насочени както към специалисти, така и към заинтригувани от темата граждани. Участниците във форума ще имат нелеката задача да формулират заедно визия за един нов училищен модел и възможността да станат част от екипа на първото демократично училище в България.

Краен срок за записване за участие 15.01.2014 г. За въпроси napraviuchiliste@gmail.com
Работата на участниците във Форума можете да проследите и във фейсбук Facebook група “Направи Училище”

За водещите:

Милена Ленева , „Заедно в час“
Милена има дългогодишен опит в разработване и провеждане на обучения на учители; въвеждане на млади учители в професията и подкрепа на дейността им през учебната година по модела „Преподавай като лидер”. Занимава се с обучение на учители, подкрепа, коучинг, оценяване, комуникация с институции-партньори. Милена е сертифициран сугестопедичен преподавател.

Теодор Василев, НЧ„Бъдеще сега“
Теодор придобива професионалната си квалификация, като обучител и преподавател след десетки курсове и обучения в България и Европа, в рамките на които е получил сертификати за лидер в International Award for Young People, както и за сугестопедичен преподавател, обучен от проф. д-р Лозанов. През последните пет години е част от екипа образователни експерти и изследователи на Народно читалище „Бъдеще сега”. Целта им е да “обогатяват и усмихват образованието в
България, доближавайки го до природата, истинските изживявания, които променят, до вдъхновението и подкрепата на хората и обществото”.

Янина Танева, „Фабрика за идеи“
Янина е стратегически комуникатор по професия, любител на споделени визии, лектор, обучител, блогър и пътешественик. Съосновател на Фабрика за идеи, на Магазина за време и Changemakers Academy. Работи като “катализатор” и “подхранител” на малки идеи и мечтаещи хора с необикновен потенциал за социална промяна.

Сашка Витанова, „Фабрика за идеи“
За 10-годишния си опит, Сашка преминава през разнообразни сфери – от ветеринарна медицина, мултилевъл маркетинг, мениджър доброволци, устойчиво развитие, през пътешестване и неформално образование. Знанието за изборите, които правим в живота си и тяхното въздействие, е връзката, която търси. „Ученето е като приказка без край.“

Гост-лектори:

– Анна Гадор и Кристина Воко, Унгария – Carl Rogers Person Centered School.
В дискусионния форум гост-лекторите от Унгария ще споделят извървения личен и професионален път: от родителската инициатива и желание за участие в живота и обучението на децата, до създаването на демократичното училище Carl Rogers Person Centered School.

Форумът се провежда по проект „Направи училище: създаване на модел на съвременно българско училище с участието на обществеността” на Сдружение „Селище Зелено Училище”  , финансиран по Програма за подкрепа на неправителствените организации (НПО) в България по Финансовия механизъм (ФМ) на Европейското икономическо пространство (ЕИП) 2009-2014 г. и изпълняван в партньорство със сдружение „Фабрика за идеи”.